Concert a capellakoor Eigenwijz bij Triade Den Helder

 

Het vrouwen a capellakoor Eigenwijz uit Julianadorp geeft zaterdagavond 11 maart een concert in Triade aan de Middenweg in Den Helder. Daarmee wordt het tweede lustrum van het koor gevierd. Het is tevens het laatste optreden onder leiding van dirigent Durk Geertsma. Enkele nummers worden op de piano begeleid door Ronald van der Veen. De presentatie is in handen van Kim Gerssen.

EigenwijzEigenwijz begon in 2011 op initiatief van Nardi Hellings en Janet Pijcke, die in Julianadorp een a capellakoor misten met jazz- en poprepertoire. Durk Geertsma werd gevraagd als dirigent en al snel was er een groep van zestien vrouwen, die langzaam maar zeker een mooi en afwisselend repertoire aan nummers instudeerden. ,,Dat loopt van de prachtige ballad ‘De appels op de tafelsprei’ van Toon Hermans tot het swingende ‘Little by Little’ van Dusty Springfield. Alle nummers worden uit het hoofd gezongen. Het fijne is dat de groep al die jaren weinig wisselingen heeft gekend. Zo’n hechte groep is prettig werken voor een dirigent’’, aldus Geertsma. Na het concert stopt hij als dirigent bij Eigenwijz. Nardi Hellings: ,,We zijn in gesprek met Durks opvolger. Dat ziet er positief uit.’’ 

Hellings en Pijcke kijken tevreden en enthousiast terug op de afgelopen jaren. Ze wijzen op de bijzondere optredens die er zijn geweest. ,,We hebben een uitwisseling gehad met een koor in Bonn; opgetreden in De La Mar in Amsterdam voor de voorstelling ‘We want more’ over een zangkoor; samen opgetreden met de Deense mannengroep Basix; diverse keren gezongen in Paradiso tijdens de jaarlijkse korendagen. En niet te vergeten ons eerste lustrumconcert in 2016 in een propvolle Ontmoetingskerk in Julianadorp.’’

Het tweede lustrum wordt pas na twaalf jaar gevierd. Geen probleem voor de groep die niet voor niks ‘Eigenwijz’ heet. Na de pauze is er een kort optreden van het meidentrio ‘N@meless’, bestaande uit leerlingen van zangdocent Hanneke Bergsma. 

Het concert begint zaterdagavond 11 maart om 20.15 uur en is naar verwachting om 22.00 uur afgelopen. De afterparty duurt tot uiterlijk 23.00 uur.
Kaarten kosten 10 euro per stuk (inclusief pauzedrankje), voor kinderen tot 12 jaar 5 euro.

Kaarten bestellen kan bij Jeannette Wolters, (06) 4836 8954 of hieronder online. 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.